Inloggen

Alumnidebat verplaatst naar het najaar!

23 mei 2019

Alumni discussieavond verplaatst naar het najaar

Op donderdag 23 mei zou de discussieavond over democratie plaatsvinden, in het Balneum. Door omstandigheden hebben we moeten besluiten het evenement te verplaatsen naar het najaar.
Nadere informatie volgt.

Aankondiging alumni event 23 mei Gemeentelijk Gymnasium Hilversum
Op donderdagavond 23 mei, tijdens de verkiezingen voor het Europees Parlement, organiseert de Stichting Alumni GGH een debat over Democratie. Is de huidige wijze waarop het volk betrokken wordt bij besluitvorming over gemeenschappelijke voorzieningen en besturing van de staat nog de juiste vorm? Of zijn er andere vormen denkbaar die anno 2019 beter werken? Forum en publiek gaan hierover met elkaar in gesprek, onder leiding van moderator Laura Koppenberg.


De hoofdrolspelers:
-Laura Koppenberg (examenjaar 1991) is management consultant en houdt zich bezig met organisatieveranderingstrajecten. Daarnaast is zij o.a. voorzitter van ons alumnibestuur en was moderator bij het event over Digitalisering en Robotisering op de lustrumreünie in 2018.
-Daniël van der Maas (examenjaar 2007) zat op het Jacobus Fruytiercollege in Uddel, is medeoprichter van Landmerk en daarmee verbonden aan ons gymnasium. Alumnus van het University College Utrecht en deed een master Filosofie en Klassieke Talen. Daniël geeft o.a. les en verzorgt cursussen Retorica.
-Larissa Schulte Nordholt (examenjaar 2011) studeerde Geschiedenis in Leiden en in Cambridge en won in 2017 de Prix de Paris. Zij is promovenda aan de Universiteit Leiden en doet onderzoek naar de manier waarop Afrikaanse historici probeerden de Afrikaanse geschiedenis te dekoloniseren.
-Gabriël van Rosmalen (eindexamenjaar 2013) deed Law College in Utrecht en rondde een bachelor Nederlandse Taal en Cultuur af. Momenteel doet hij de master Law and Economics. Gabriël is politiek actief en was lid van de Nationale Denktank.
Plaats: De theaterzaal van het Balneum, Badhuislaan 10A, vlakbij het hoofdgebouw van het GGH op de Vaartweg 54 in Hilversum
Programma:
19.15 uur inloop
19.30 uur start event
20.45 uur borrel en eerste uitslagen Europese Verkiezingen
21.30 uur afronding
Opgave bij: Angélique van der Lee: vanderlee@ggh.nu
 
Met een hartelijke groet, namens het Alumnibestuur van het GGH,
 
Carolien Barkey Wolf, Marya de Haas, Laura Koppenberg en Angélique van der Lee