Inloggen

Eerdere evenementen

Seizoen 2017 - 2018

Thema: KUNST

De eerste alumniavond van het Gemeentelijk Gymnasium in het seizoen 2017-2018 vond dit keer op 13 februari 2018 op locatie plaats: in Amsterdam, Studio K. De rode draad in het programma was het gesprek over de relatie tussen gevoel en kunst in de creatie van kunst.

Vier kunstenaars, en tevens oud-leerlingen van onze school discussieerden met elkaar en deelden hun gedachtes en muziek  met het publiek. In een intieme sfeer stelde een bevlogen Sammie de Vries, moderator van de avond en actief in de wereld van Virtual Reality, vragen aan John-Alexander Janssen, romanschrijver, Yentl Pool, singer-songwriter en Paul Dekker, componist en wiskundige. De aankondiging van de avond leest u hier


Seizoen 2016 - 2017

Thema: Wat levert een confrontatie tussen 2 energiewerelden op?

Op 22 juni 2017 vond de alumnilezing plaats over de energietransitie. Machiel Brouwer en Donald Kreiken discussieerden met elkaar onder leiding van moderator Laura Koppenberg. 

Dit was een 
niet te missen avond voor alle alumni die net als Donald ((TenneT) en Machiel (Oranje-Nassau Energie) gefascineerd zijn door de energie transitie: hoe gaat de opvolger van het Energieakkoord eruit zien? Welke weg slaan we in en welke idealen zijn realiseerbaar? Hoe innovatief zijn we?