Eerdere evenementen

Seizoen 2018 - 2019

Thema: “50 leerlingen in de klas .... en ze letten nog op ook ....

De reactie van een van de oud-docenten die op zaterdag 10 november jl. een lesje gaven aan hun oud-leerlingen. De aanleiding: de Reünistendag ter gelegenheid van het 105-jarig bestaan van de school.

Dank zij de social media inspanningen van de jongere garde onder de oud-leerlingen gaven dit jaar meer dan ooit jongere generaties acte de présence. De Reünistendag bestond dit jaar behalve uit veel bijpraten met jaargenoten ook uit een forumdiscussie in het Gymnasion tussen Laura Koppenberg, voorzitter a.i. van de Stichting Alumni GGH enerzijds en vier oud-leerlingen anderzijds: journalist Hugo Arlberg, architect Lisanne Rissik, docent virtual reality Sammie de Vries en ontwerper Govert Flint. Het onderwerp was het effect van digitalisering op de arbeidsmarkt. Interactie tussen panel en moderator en dialoog met de zaal leverde wat voorzichtige conclusies op: de voordelen van digitalisering wegen nog net iets zwaarder dan de nadelen, privacy bestaat niet echt meer en: we moeten goed opletten - het tempo noch de aard van technologische ontwikkelingen zijn in principe onstuitbaar. Reden te meer op onze zaak te letten: soms is bijvoorbeeld wetgeving nodig om ongewenste effecten te voorkomen.

Seizoen 2017 - 2018

Thema: KUNST

De eerste alumniavond van het Gemeentelijk Gymnasium in het seizoen 2017-2018 vond dit keer op 13 februari 2018 op locatie plaats: in Amsterdam, Studio K. De rode draad in het programma was het gesprek over de relatie tussen gevoel en kunst in de creatie van kunst.

Vier kunstenaars, en tevens oud-leerlingen van onze school discussieerden met elkaar en deelden hun gedachtes en muziek  met het publiek. In een intieme sfeer stelde een bevlogen Sammie de Vries, moderator van de avond en actief in de wereld van Virtual Reality, vragen aan John-Alexander Janssen, romanschrijver, Yentl Pool, singer-songwriter en Paul Dekker, componist en wiskundige. De aankondiging van de avond leest u hier

Seizoen 2016 - 2017

Thema: Wat levert een confrontatie tussen 2 energiewerelden op?

Op 22 juni 2017 vond de alumnilezing plaats over de energietransitie. Machiel Brouwer en Donald Kreiken discussieerden met elkaar onder leiding van moderator Laura Koppenberg.

Dit was een
niet te missen avond voor alle alumni die net als Donald ((TenneT) en Machiel (Oranje-Nassau Energie) gefascineerd zijn door de energie transitie: hoe gaat de opvolger van het Energieakkoord eruit zien? Welke weg slaan we in en welke idealen zijn realiseerbaar? Hoe innovatief zijn we?