​Ga mee op een voettocht naar Rome!

2 november 2020 - 19 juli 2021

Een voettocht naar Rome, de Eeuwige Stad: het is een onderneming waaraan alleen de dappersten en meest avontuurlijk ingestelden onder ons beginnen. Toch is een pelgrimstocht (of voettocht) naar Rome al een zeer oude Europese traditie. Al millennia lang zijn mensen van heinde en verre naar Rome gelopen. Om op avontuur te gaan, om de wonderen die Rome te bieden heeft te aanschouwen, om religieuze redenen, of om dieper te verbinden met zichzelf.

Loop 9 dagen met ons mee naar Rome
Een voetreis naar Rome is een bijzondere ervaring, die we jullie graag laten ervaren. Daarom organiseren pelgrim-expert Henriët Griffioen, Romekenner en oud-leerling van het GGH Victor Broers en GGH-docenten Jurjen van der Garde (Geschiedenis) en Marya de Haas (decaan en alumni-coördinator) in de zomer van 2021 voor leerlingen en oud-leerlingen van het Gymnasium Hilversum een bijzondere 9-daagse voetreis naar Rome! Hierbij zullen we samen de laatste 160 kilometer van de Via Francigena bewandelen, de eeuwenoude route waarlangs reizigers en pelgrims vanuit Canterbury via Frankrijk en Zwitserland hun weg naar Rome vonden.
We zullen de tocht lopen met zowel leerlingen als oud-leerlingen, wat jullie de kans geeft om op een unieke manier met elkaar te verbinden. Onderweg overnachten we in eeuwenoude herbergen en kloosters, net als de pelgrims van weleer. Victor en Jurjen nemen jullie gedurende de tocht mee op een reis door de rijke geschiedenis van het gebied waar we doorheen lopen – zodat jullie ook kunnen genieten van de vele bijzondere (en wonderlijke) bezienswaardigheden langs de route.

Informatiebijeenkomst:
Op donderdag 19 november, zullen we van 19.30-20.30 uur voor alle (kandidaat-)deelnemers een online voorlichtingsbijeenkomst organiseren. Aanmelden graag uiterlijk maandag 16 november via info@ggh.nu, dan ontvang je daarna een link voor deze online bijeenkomst.

Reisdata:
9-19 juli 2021, met de mogelijkheid om een paar dagen langer in Rome te verblijven en te worden rondgeleid door Victor.

Traject:
Lago di Bolsena – Rome: +/- 160 kilometer

Groepsgrootte en aanmelding:
Omdat de slaapgelegenheden vaak geen grote groepen kunnen herbergen is de groepsgrootte beperkt tot maximaal 14 deelnemers per reis: 5 leerlingen en 5 oud-leerlingen, plus de vier eerder genoemde begeleiders. Daarnaast vergt de tocht de nodige fysieke basisconditie. Daarom is aanmelding alleen open voor leerlingen die in 2021 van klas 5 naar klas 6 bevorderd zijn. Mochten er meer aanmeldingen zijn, dan zullen we op basis van loting bepalen wie uiteindelijk meegaat (de overige aanmelders komen op een reservelijst te staan).

Kosten:
Ga uit van ongeveer 60 euro per dag + de kosten van heen- en terugreis en van eventuele aanschaf van de benodigde uitrusting. Momenteel kijken we naar de mogelijkheid om (een deel van) de uitrusting gesponsord te krijgen. Op de informatiebijeenkomst op 19 november a.s. zullen we de kandidaat-deelnemers hierover verder informeren.

Voorbereiding:
De voettocht vergt een goede conditie van iedereen in de groep. Daarom zullen we vanaf maart 2021 enkele trainingsdagen organiseren, waarop we met elkaar lange, en natuurlijk inspirerende wandeltochten in de omgeving van Hilversum zullen maken.

Voorwaarden:
Uiteraard draag je zelf de volledige verantwoordelijkheid voor deelname aan deze mooie reis. Ook dien je zelf te zorgen voor een goede, dekkende reisverzekering.
Daarnaast behouden wij ons het recht voor om deelname af te gelasten of te weigeren, indien vooraf naar het oordeel van de organisatoren blijkt dat een deelnemer fysiek of anderszins niet in staat is om de tocht te voltooien. Daarnaast zal de reis alleen kunnen doorgaan indien er in deze periode geen beperkende maatregelen door overheden worden gesteld in verband met het Coronavirus.