Hans Crum (1954-2020)

Op maandag 11 mei overleed Hans Crum. Hans is vele decennia aan het Gemeentelijk Gymnasium Hilversum verbonden geweest, als docent Nederlands en als conrector. In juni 2019 vierden we het afscheid van Hans.

Hans Crum was een bijzondere man en een geliefd collega, die voor onze school van veel betekenis is geweest. Onderwijs en de ontwikkeling van leerlingen stonden voor hem centraal in zijn werk. Gezamenlijkheid, -een hechte samenwerking tussen leerlingen en medewerkers -, vormde voor hem een belangrijke pijler onder de school. Hij stond vaak aan de basis van onderwijskundige ontwikkelingen en nieuwe initiatieven op school. Daarmee heeft hij het gymnasium in de loop van de jaren een eigen gezicht gegeven.

Hans was een Neerlandicus in hart en nieren en amuseerde en raakte ons met zijn metaforen en subtiel woordenspel. Gevoelig voor wat mensen drijft, wist hij mensen in rake zinsneden te typeren en hen op respectvolle wijze iets over zichzelf te laten leren. Zijn geest was scherp, zijn hart groot.

Hans heeft veel voor mensen betekend. Het grote aantal reacties van oud-leerlingen en oud-collega’s op zijn overlijden getuigt daarvan. We hopen Hans op een later moment met oud-leerlingen en oud-collega’s te gedenken.