Inloggen

Oud-leerlingenbeleid

De alumnivereniging gaat zich de komende jaren inspannen voor de vervolgontwikkeling van het oud-leerlingenbeleid. De school kan hierdoor op structurele wijze in contact blijven met de oud-leerlingen.

Het alumnibestuur van onze school streeft er ook naar om op termijn fondsen te werven onder oud-leerlingen ten behoeve van leerlinggerichte activiteiten van de school.

Omdat de doelen van een oud-leerlingenbeleid dus breder zijn dan alleen het in contact blijven met de doelgroep alumni, wordt het succes van dit beleid afhankelijk van de kwaliteit van de opgebouwde wederzijdse relaties met (oud)leerlingen.

Voor de school is dat belangrijk omdat een goed oud-leerlingenbeleid bijdraagt aan het profiel van de school: oud-leerlingen dragen met hun expertise, netwerken en investeringen bij aan hun oude school.

De alumni aan het woord

“In mijn huidige bedrijf, een internationaal opererend onderzoeks- en adviesbureau, geef ik leiding aan 25 ingenieurs en adviseurs die elke dag werken aan innovatieve oplossingen voor een duurzame toekomst. De wereld van nu vraagt om professionals met een brede ontwikkeling, zowel met bèta als alfa kennis en vaardigheden. Het GGH was een ideale start van mijn opleiding en later mijn carrière. Van Grote Avond tot sportactiviteiten en van de betrokken docenten tot het uitdagende curriculum: het Gemeentelijk Gymnasium heeft me gevormd tot waar ik nu ben.”

Sanderine van Odijk
Sanderine van Odijk

CFO en adviseur, Metabolic, duurzaamheidsadviesbureau te Amsterdam.

“De tijd op het Gymnasium heeft me geleerd om de wereld breed te beschouwen, met reizen naar Parijs, Rome en Boedapest, veel toneel, docenten die je enthousiast maken voor hun vak en vrienden die ik nog steeds veel zie. Na mijn eindexamen in 2007 was ik klaar om niet alleen over grenzen heen te kijken, maar ook daadwerkelijk over grenzen heen te gaan. In mijn studie en werk heb ik veel aan de houding die ik toen heb geleerd - doorvragen en doorzoeken tot ik weet hoe het zit.”

Olivier Schotel
Olivier Schotel

Junior associate bij advocatenkantoor Stibbe te Amsterdam

“Deze school was een heuse achtbaan in die zes jaar. Je begint de rit in spanning, om vervolgens in het diepe te worden gegooid in de gekte van het opgroeien en je komt er met een grijns uit. Ik had die rit niet overleefd, was het niet voor het theater dat werd aangeboden. In die lessen en stukken vond ik een warm bad; dat was thuiskomen, die gaven me inspiratie. Daarom doe ik wat ik nu doe en daar ben ik heel dankbaar voor.”

Jouman Fattal
Jouman Fattal

Actrice en columnist