Inloggen

Roosmarijn Peters - Erasmus UC

Wat doe je nu?
 
Na het behalen van mijn diploma ben ik in Rotterdam begonnen aan mijn bachelor Liberal Arts and Sciences aan het Erasmus University College.
 
De naam verwijst naar de klassieke Griekse filosofie waarop de studie gebaseerd is. Het GGH blijkt daarbij in verschillende opzichten een zeer goede basis te zijn. Er was altijd al veel aandacht voor globalisering. Zo ging ik voor het vak Chinees naar Beijing en met het International Theater Project naar Hongarije. Mijn interesse voor het verruimen van mijn blik buiten mijn eigen omgeving om was aangewakkerd en ik wilde dus een internationale vervolgopleiding doen. Dat werd Liberal Arts and Sciences. Naast het internationale karakter, wordt deze studie ook gekenmerkt door breedte. Op het gym volgde ik de richting EM-CM met als keuzevak biologie. Voor de meesten een onlogische combinatie, voor mij dé manier om verschillende kanten van de wetenschap te zien. Mijn huidige studie sluit daar perfect op aan, waar ik de majors psychology en business combineer met hier en daar een snufje neuroscience.
 
Binnen het Erasmus University College wordt gebruik gemaakt van ‘problem based learning’, wat inhoudt dat lessen gebaseerd zijn op onderlinge discussie tussen studenten. Hierin komt de invloed van achtergrond (qua kennis en qua levenservaring) op iemands denken zeer goed naar voren. In mijn geval is dat onder andere wat ik geleerd en meegemaakt heb op het GGH. Dat is meer dan onderwijs alleen. Spelen in de Grote en Kleine avond, SARV, reizen, leadershipweekend en het personal leadership track. Nu, een aantal jaren later, begin ik pas in te zien op hoe veel verschillende manieren het GGH waardevol is geweest. Langzaamaan begrijp ik steeds meer wat al de Griekse en Latijnse teksten waar ik zo op heb zitten zwoegen nou écht betekenen. Seneca had gelijk. Je leert niet voor school, maar voor het leven.