Sheevani Bharatsingh – Advocaat

Ruim 7 jaar geleden stond ik rond deze tijd op de examenborrel. Mijn diploma was binnen en vanaf dat moment zou ik de wijde wereld in gaan. Maar wat ga je dan doen? Voor mij was deze vraag snel beantwoord. Al vanaf het moment dat ik kon praten, verkondigde ik glorieus dat ik of arts of advocaat zou worden. Dit laatste leek mij uiteindelijk het leukste. Vrijwel meteen na mijn eindexamen ben gestart met mijn bachelor Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit van Utrecht. De stap van de middelbare school naar de Universiteit was voor mij een grote uitdaging. Ik begaf me in een wereld waarbij je toch wel redelijk op jezelf was aangewezen. De studie zelf was vrij abstract waarbij het doorgronden van de essentie van wetgeving dagelijkse kost was. Vaak werd deze taaie stof afgewisseld met een oefenrechtbank waarbij ieder persoon op pleitvaardigheid werd beoordeeld. Naast mijn studie was ik actief al redacteur bij een juridisch studentenblad genaamd Juncto. Ook ben ik op studiereis geweest naar Luxemburg om daar het Hof van Justitie te bezoeken.

In 2014 ben ik, na het behalen van mijn togatraject, uiteindelijk de master Privaatrecht gaan doen. Gedurende mijn master heb ik bij verschillende advocatenkantoren stage gelopen om mijn juridische kennis in de praktijk te brengen. Hier werd mijn passie voor de advocatuur alleen maar meer versterkt. Ook na het behalen van mijn master ben ik mijn horizon gaan verbreden door blogs te gaan schrijven over actuele juridische onderwerpen, maar ook door als vrijwilliger aan de slag te gaan bij de Rechtswinkel in Huizen. Op 6 januari 2016 ben ik beëdigd tot advocaat. Een mijlpaal in mijn leven, waar ik met veel vreugde op terug kijk.

Op dit moment beoefen ik al ruim 1,5 jaar met heel veel plezier dit prachtige beroep uit. Het voelt als de dag van gisteren dat ik voor de eerste keer in de rechtbank stond. Met knikkende knieën stond ik te wachten tot de bode mijn zaak zou omroepen. Ondertussen heb ik al talloze zittingen bij de rechtbank gedaan, maar de kleine vlinders in je buik blijf ik bij elke zitting weer voelen.

Als ik terugkijk op de afgelopen 7 jaar, is het Gemeentelijk Gymnasium het broednest van mijn tot nu toe behaalde successen. Het advies van Horatius heb ik tijdens mijn tijd op het GGH ter harte genomen. Ik heb gedurfd wijs te zijn en daar heeft het Gemeentelijk Gymnasium mij alle ruimte toe geboden. Daar waar vele scholen stoppen bij het motiveren van leerlingen, ging het Gemeentelijk Gymnasium gewoon verder. De persoon die ik vandaag de dag ben, heb ik mede te danken aan het Gemeentelijk Gymnasium.