Inloggen

Summer School USA

In de zomer van 2019 zijn wij met 7 leerlingen, die nu in de vijfde klas zitten, naar een Summer School gegaan. Dit vond plaats op een prachtig campus in Massachusetts, genaamd Stonehill College. Drie weken lang hebben we daar lessen gevolgd en meegedaan aan activiteiten. We verbleven op de campus, waar we elk een kamer deelden met een aantal andere Amerikaanse studenten. Het gebouw waar we verbleven was onderdeel van een prachtige universiteit met andere mooie gebouwen en sportvelden eromheen.

‘s Ochtends vroeg volgenden wij met z’n allen het vak International Business. Daar leerden we over de verschillen tussen landen en hun culturele eigenschappen. Hierdoor kregen we goed te zien hoe het er op een universiteit in Amerika aan toe gaat. De rest van de ochtend volgenden we elk een vak dat we zelf hadden gekozen. Voor mij was dat ‘Painting’. In de middag kregen we tijd om mee te doen aan allerlei verschillende activiteiten. We konden kiezen tussen verschillende bezigheden die de leiders gepland hadden of uitrusten in de dorms, waarbij we met de Amerikaanse leerlingen konden praten over hun ervaringen. Na het avondeten waren er altijd verschillende dingen te doen. Zo gingen we de ene avond kijken naar een dans of theatershow, terwijl we een andere avond meededen aan een interactieve quiz, of zelf bijvoorbeeld gingen knutselen.
In de weekenden gingen we met onze weekendbegeleiders meer van Massachusetts bekijken. We gingen in een echte Amerikaanse schoolbus langs bezienswaardigheden. Zo bezochten we de universiteit Harvard en het centrum van Boston, een Amerikaanse winkelcentrum en het strand van Cape Cod.

Ik heb vele nieuwe mensen ontmoet en herinneringen gemaakt die ik voor de rest van mijn leven bij me zal dragen. Ik ben erg blij dat ik de mogelijkheid heb gekregen om naar Amerika te gaan en dit allemaal mee te maken.


Aimee Heijnsbroek