Tabula collegia gymnasiorum

Op 15 oktober 2015 is het tabula collegia gymnasiorum onthuld. Er was voor die tijd geen tastbare herinnering aanwezig van hun namen en verdiensten van de oud-HGB-bestuurders van de afgelopen decennia. Zij vertegenwoordigen een aanzienlijke en herkenbare groep onder onze oud leerlingen.

Er is een zogenaamd tabula collegia gymnasiorum gemaakt, een gedenkplaat naar analogie van de collegia in de Romeinse oudheid, waarop alle oud – HGB bestuurders van de afgelopen decennia vermeld staan en waarop ruimte is voor de toekomstige HGB bestuursleden.

Deze herinneringsplaat heeft een prominente plaats in ons schoolgebouw gekregen om  zo bij te dragen aan het gemeenschappelijke en historische bewustzijn onder onze huidige leerlingen. Tenslotte leeft de HGB en de verkiezingen met hun fora jaarlijks nog enorm.

Het tabula is ontworpen en opgehangen in de school. De onthulling van de tabula collegia gymnasiorum was een fantastische aanleiding voor deze specifieke doelgroep van oud – leerlingen om (weer) in contact te komen met hun school.

Hieronder ziet u een impressie van de onthulling.