Inloggen

Willem Prisse: HGB reunie

8 september 2018

HGB Reunie 8 september 2018


Bericht van Rodrigo Brouwer? Dat is lang geleden. Na een aantal gefaalde datumprikkers (zoals dat altijd gaat) was het dan eindelijk zo ver. Al sinds 2005 neemt Rodrigo elk jaar de HGB onder zijn buitengewoon gespierde vleugels en begeleidt ze in het vertegenwoordigen van de leerlingen op het Gemeentelijk Gymnasium. De HGB’s tot 13 jaar terug waren allemaal uitgenodigd om samen te komen voor een barbecue. 

Hoe dat ging voor de andere HGB’s weet ik niet, maar bij mij (’11-’12) zette het bericht van Rodrigo niet alleen de reünie zelf in gang, maar ook de gesprekken onderling. Opeens, na lange radiostilte in onze HGB-groepsapp, laaide deze weer op. Ik kwam erachter hoe het met ze ging, wat ze ondernamen en kreeg ik zelfs een beetje heimwee naar het GGH.

Op de avond zelf was het bijzonder om te horen hoe iedereen zijn eigen kant op was gegaan. Niet dat alle HGB’s beste vrienden zijn met elkaar, maar van gezicht herken je ze toch vaak wel. Verhalen variërend van “na 5 jaar andere studie toch aan geneeskunde begonnen” tot kriskras over de hele wereld studeren vulden de avond. Opvallend was dat niemand een saai verhaal had, maar dat ze stuk voor stuk inspirerend waren. 

Na deze reünie en het succes ervan heb ik mij meteen aangemeld voor de reünie van aankomend november. Hoe cliché het ook moge klinken, ik kan niet wachten om mijn oude klasgenoten allemaal weer te zien. 

Hopelijk tot dan!
Willem Prisse